Увага! Стартувала кампанія декларування доходів громадян!

Стартувала кампанія декларування доходів громадян

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звертає увагу платників податків, що 01 січня 2024 року стартувала кампанія декларування доходів громадян, яка триватиме до 01 травня 2024 року.

Відповідно до п.п.49.18.4 п.49.18 ст.49 Податкового кодексу України (далі ПКУ), платники податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайняті особи (фізичні особи-підприємці та особи що провадять незалежну професійну діяльність) мають подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 01 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV ПКУ.
Згідно п.п 166.1.2 п.166.1 ст.166 ПКУ, з метою отримання податкової знижки, податкова декларація про майновий стан і доходи подається по 31 грудня (включно) наступного за звітним податкового року.

Платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, передують виїзду (п.179.3 ст.179 ПКУ).

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній

Республіці Крим та м. Севастополі