Звіт про звернення громадян

Протягом 2023 року до сільської ради та виконавчого комітету надійшло 49 звернень громадян. Зважаючи на те, що територія громади знаходиться під постійними обстрілами, усі звернення надійшли поштою. У порівнянні з минулим 2022 роком ця кількість збільшилася. У 2022 році надійшло 8 звернень.

За звітний період надійшло 3 повторних звернення, від громадян, які стосувались видачі гуманітарної допомоги. (12 міс. 2022 року повторних звернень не було).

З урахуванням колективних звернень впродовж 12 місяців 2023 року до сільської ради та виконавчого комітету надійшло1 звернення, це звернення жителів села на протиправні дії депутата (12 міс. 2022 року –не надходило).

Результати аналізу звернень за характером питань свідчать, що найбільша кількість з них – 19 звернень з питань соціальної політики та соціального захисту населення, 12 діяльності органів місцевого самоврядування, 10 праці і заробітної плати, 7 комунальне господарство, 4 – фінансової, податкової, митної політики, по 3сім’ї, дітей, молоді, гендерної рівності, фізичної культури і спорту та житлової політики, по 2 – охорона здоров’я та забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку і по 1 аграрна політика та земельні відносини, державного будівництва, адміністративно-територіального устрою та інше.

За категоріями заявників найбільше звернень надійшло від:

  • від інвалідів І,ІІ,ІІІ групи – 4;
  • від учасників та інвалідів війни, учасників бойових дій – 1;
  • від членів багатодітних сімей, одиноких матерів, матерів-героїнь – 1;

За соціальним станом заявників найбільше звернень надійшло від селян – 43, безробітні – 22, пенсіонерів –18, вчителі – 8.

За результатами розгляду 34 питання вирішено позитивно, на 12 питань дано роз’яснення, 1 задоволено частково.

Контроль за своєчасним розглядом та вирішенням звернень здійснюється у відповідності до вимог Закону України “Про звернення громадян ”.

Загальна кількість вихідної кореспонденції склала більше 1702 документи.

За звітний період до Тягинської сільської ради надійшло 13 депутатських звернень від депутатів різних рівнів, які здебільшого стосувались інформації про отримання гуманітарної допомоги, потреби у різних видах допомоги громаді. отримання заробітної плати соціальних гарантій.

Протягом 2023 року до сільської ради надійшло 16 запитів на отримання публічної інформації, з них 13 – від фізичних осіб,3– від юридичних осіб.

Всі запити були вчасно опрацьовані, відповіді надані запитувачам у відповідності до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».