Ольгівський старостинський округ

Ольгівка. Село засновано у 1806 році, як хутір, і мало лише два двори. У 1826 році сюди прибули переселенці з Київської губернії. Наприкінці ХІХ століття в Ольгівці було 65 дворів, проживало 225 людей, діяв рибний промисел, земська школа, казенна поштова кінна станція при балці Бургунській. У 1920 році на базі економії Писарєва було утворено культурно-показове радянське господарство, Ольгівський сільський революційний комітет.

За період 1946 – 1950рр. в селі відроджується розвалене війною господарство колгоспу ім.. Шевченка. У 1957 році колгосп ім.. Шевченка влився в щойно утворений радгосп «Львівський». Село Ольгівка було відділком №6 радгоспу «Львівський».

У 1962 році у зв’язку з розукрупненням радгоспів частина земель радгоспу «Львівський» відійшла в інші, щойно утворені радгоспи «Кам’янський» та «Україна» і в радгоспі «Львівський» залишаються земельні угіддя загальною площею 2438 га (села Ольгівка, Вірівка, Львове). У 1972 році відділок №6 відокремився від радгоспу «Львівський» і став центральною садибою новоутвореного господарства – птахофабрика «Ольгівська. До складу птахофабрики входили два села – Ольгівка (центральна садиба, відділок №2), с. Вірівка – відділок №1. Основним напрямком господарства було вирощування курей та качок.

З 16 липня 1982 року згідно рішення Херсонської обласної ради с. Ольгівка стало центром одноіменної сільської ради.