САФ «Прогрес»
Агрофірма “Прогрес” – лідер серед виробників м’ясопродуктів Бериславщини. Фундатором та засновником підприємства є Олексій Іванов.
Агрофірма „Прогрес” розташована в с. Тягинка Бериславського район}-. Херсонської області. Ковбасний цех агрофірми знаходиться поза межами житлової зони і на нормативній відстані від інших виробничих зон підприємства. Територія підприємства огороджена. При в’їзді обладнано дезінфекційний бар’єр. На підприємстві обладнано санітарний пропускник.
Ковбасний цех працює як на закупленій м’ясній сировині, так і здійснює забій великої рогатої худоби та свиней в спеціалізованому цех}-.
Ковбасний цех розрахований на 6 тон переробки м’яса, але з об’єктивних причин макроекономічного порядку та використання обладнання понад 15 років цех переробляє лише 2-2,5 тон м’яса за добу.
Цех випускає і реалізує продукцію в такому асортименті: ковбаси напівкопчені – „Краківська”, „Полтавська”, „Таллінська”, „Українська смажена”, „Одеська”, „Українська”, „Польська”; варено-копчені: – „Делікатесна”, „Московська”, „Сервелат”, „Любительська”; сирокопчені – „Зерниста”, „Московська”, „Сервелат”, „Туристичні ковбаски” та інші м’ясні вироби.
У цеху працює 8 чоловік: майстер, технолог, лікар ветеринарної медицини, обвалювальник, жилувальник, майстер термічної обробки ковбасних виробів та два формувальника готових виробів.
На підприємстві є сертифікована лабораторія якості продукції, де зокрема здійснюється контроль якості ковбасних виробів: органолептичним, лабораторним методами.
В лабораторії ведеться журнал якості продукції і видаються відповідні сертифікати.
Наведена стисла характеристика даного підрозділу агрофірми „Прогрес” свідчить, що воно спеціалізується на виробництві м’ясопродуктів.
Агрофірма “Прогрес” має 26-річний досвід роботи на території району. На сьогоднішній день сталу роботу підприємства забезпечує ковбасний цех, який з початку року виробив 44,1 тонни м’ясної продукції найвищої якості. У своєму активі підприємство налічує наступні виробничі потужності: цех з переробки сільськогосподарської продукції, ковбасний цех, забійний цех з камерою охолодження, цех з виробництва соняшникової олії та хлібобулочних виробів.
Колектив САФ «Прогрес» сьогодні складається з 46 осіб. Директор підприємства Олексій Іванов робить усе можливе для створення оптимальних умов праці на виробництві, дбає не тільки про своїх працівників, але й про їхні сім’ї , так, щотижня кожен працівник отримує продуктовий пайок. З початку року до районного бюджету сплачено податків у сумі 61377,0 грн.