Вакцинація населення – важливий крок

10 серпня до Тягинської територіальної громади здійснила робочий візит голова Бериславської районної  державної адміністрації Ольга Сидоренко.

Питання, яке стояло на порядку денному зустрічі, – це проведення вакцинації населення територіальної громади.

За участі головного лікаря комунального некомерційного підприємства “Бериславський центр первинної медико-санітарної  допомоги” Бериславської міської ради Ігоря Абрамова, сімейного лікаря Тягинської амбулаторії сімейної медицини Віктора Кондратенко, голови Тягинської  громади Раїси Пономаренко, працівників апарату та депутатського корпусу територіальної громади, старост сіл та освітян обговорювалось питання низького рівня вакцинації у громаді.

Ольга Сидоренко зазначила, що треба активніше працювати над нарощенням темпів вакцинації, зокрема – доносити до всіх мешканців інформацію про наявні вакцини в пункті вакцинації, які схвалені та рекомендовані Всесвітньою організацією Охорони здоров’я, ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. Також наголосила, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 року  №787 забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів за участю здобувачів освіти, якщо у закладі провакциновано меньш ніж 80% працівників.

Неодмінно треба активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо важливості вакцинації проти COVID-19, дотримання  маскового режиму, особистої гігієни, соціальної дистанції в умовах підвищених ризиків скупчення громадян  у закладах торговельного і побутового обслуговування.

Не поповнюйте сумну статистику, все у ваших руках!!! Будьте соціально відповідальними та не наражайте на ризик себе та оточуючих!