Купальське свято

На початку липня в Україну приходить чудове феєричне свято – свято Івана Купала. Це день єднання людини з природою, свято води та вогню.

Традицією ввійшло ввечері 6 липня на березі річки мальовничого села Тягинка святкувати Івана Купала збираються жителі та гості.

Багато чудових свят має український народ, всі вони супроводжуються красивими, сповненими таємничою силою та глибоким змістом обрядами. Але, мабуть, одним з найдивовижніших та наймістичніших є свято Івана Купала. Тож у цей святковий та чудодійний день, коли «сонце у воді купається» а вода, як і вогонь, мають очисну силу тягинчани бажають усім здоров’я, успіхів у всіх починаннях та впевненості у своїх силах. Нехай купальське вогнище очистить від усіх хвороб та негараздів, а легендарний цвіт папороті дає віру у надзвичайне та дивовижне!

На превеликий жаль цього року, у зв’язку з карантином, не проводимо масового заходу, але традицій не втрачаємо. Учасники ансамблю «Сузір’я» Тягинського Будинку культури  пригадали традицію святкування  з піснями, іграми та фольклорними дійствами біля водоймища.