Свято Дня Конституції України

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави.

Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту – про державні символи в України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Прийняття Конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Дана Конституція діє і сьогодні.

Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом – Днем Конституції України.

27 червня 2019 року о 19.00 годині в приміщенні сільського Будинку культури відбувся святковий концерт «Україно, ми тебе заквітчаємо піснями» до дня Конституції України. На концерті були присутні організації села, жителі та гості.

Сільський голова Пономаренко Р.М. привітала всіх присутніх з державним святом. Вона зазначила, що усі ми хочемо сповна скористатися наданими Конституцією правами  на освіту, на медичне обслуговування, на пенсійне забезпечення. Але ми повинні пам’ятати, що ніхто, крім нас самих, не зробить нашу Тягинку багатою, Україну могутньою, вільною і незалежною державою. Конституційні норми, якими б вони передовими і демократичними не були, самі по собі не змінять життя на краще. Всім нам потрібні підвищена відповідальність, самовіддана праця та консолідація всіх здорових сил.

Після виступу сільський голова разом з інспектором військово-облікової справи Мурашовою В.М. вручили семи юним тягинчанам основний документ, що засвідчує їхню належність до рідної вітчизни – паспорт громадянина України.

На концерті звучали пісні у виконанні вокалістів  Новак Валерії,

Воронової Оксани,

Бєдарєвої Олени,

Ковальської Наталії,

Волошиної Дар’ї,

фольклорного ансамблю «Сузір’я», із композицією «Діти-квіти»

виступив хореографічний колектив «Юність»,

із запальними танцями виступили Робота Валерія та Філіпченко Олена.